Welcome
kisteherautó bérlés-pic3

Kisteherautó bérlési szokásaim

Hogyan működik a kisteherautó bérlés?

Sokan kérdezik tőlem az ismerősi körökben, hogy hogyan is működik a kisteherautó bérlés, mire kell számítani ár tekintetében és persze a vezetésről való kérdések is mindig megtalálnak, szóval gondoltam most már inkább csak írok róla egy összefoglalót, aztán ezt a linket elküldöm mindenkinek már az első kérdésnél, hogy ne kelljen mindegyikre külön válaszolnom. Ha ezt most olvassa valaki, akkor tudja, hogy mindez annak az eredménye, hogy az ismerőseim már az agyamra mentek a kérdéseikkel, így valahová rögzítenem kell az információkat. Ettől függetlenül bárki ismeretlennek is relevánsak lehetnek a következők, így érdemes lehet tovább olvasni azért még egy kicsit.

A kisteherautó bérlés első lépései

Első lépésként akkor meg is beszélhetjük az első lépéseket. Ha már a szóviccet értékelte valaki, akkor annak jár egy piros pont, de a kisteherautót nem adom kölcsön, maximum meghívhatsz egy korsóra a sarokban. Na, akkor az első kérdés, amit sokszor kapok, az az, hogy honnan bérlek. Az én részemről a kisteherautó bérlés a Határautónál történik, mert ez itt van 10 perc vezetésre tőlem, és ismerem már őket, mikor elromlott az autóm, ide mentem egy hétig bérelni egy másikat. Akkor ott nagyon meg voltam elégedve, az interneten találtam kocsit, volt róla kép is, leírás is, aztán már előre tudtam, hogy melyiket fogom elvinni, amikor oda eljutottam busszal.

kisteherautó bérlés-pic2

Mikor személyesen is körül nézhettem, akkor láttam, hogy van itt minden finom falat, sokfajta személygépkocsi is meg nagyobb autók, kisteherautók, platós teherautók, ponyvás teherautók, még hűtőkocsit is láttam, ami meg is lepett. Úgyhogy én innen tudom, hogy innen szinte mindent lehet bérelni, én meg nem akartam vásárolni saját kisteherautót, hogy ne legyen vele gond.

Ez a második lépés. Nekem volt már korábban kisteherautóm, mikor még ment a vállalkozásom, azt is használtan vettem, de volt is vele gond! Amennyiért vettem, annyit rá is kellett költeni az első egy évben már. Megbántam amúgy is, hogy megvettem, mert nem használtam annyit, mint amennyiért megérte volna, a gázolaj meg amúgy is drága, úgyhogy én azt el is adtam.

Ettől függetlenül néha azért szükség van egy nagyobb gépre, úgyhogy a kisteherautó bérlés számomra tökéletes. Mindig építkezünk, akkor meg a platósat bérlem, máskor még szükség lehet egyszer a hűtősre is, mert itthon a malacot megveszik, de nem élve, hanem más húsként, na azt meg nem lehet csak úgy szállítani még a szomszédba se! Olyankor jól jön, hogyha van egy hűtőautó itthon, aztán hogy az bérelt-e vagy sem, az igazán részletkérdés.

A kisteherautó bérlés feltételi

Na most, a legtöbben nem tudják, hogy milyen jogosítvány kell a bérlésekhez, ezért erről is szeretnék írni. Minden kisteherautó más paraméterekkel rendelkezik, ezért nem mondom azt, hogy mindenképpen kell hozzá C kategória meg ilyenek, de a legtöbb esetben azért jobb az, meg kell is. A B kategóriás jogosítványra szépen rá lehet keresni, ott van egy nagyság megadva, amit nem szabad átlépnie a jármű nagyságának, azt kell betartani.

Na de ha az embernek nincsen is olyan vezetői engedélye, attól még bérelni tud, csak kell valaki mellé, akinek viszont van hozzá engedélye, és el is van intézve a dolog. Annyira nem nehéz olyan embert találni, akinek van is nagyobb dologra jogsija, főleg nem vidéken, úgyhogy nem lesz nehéz dolgunk, és néha még egy munkást is olcsóbb fizetni, mint egy futárcéget. A lényeg a kalkuláció, hogy mi éri meg jobban, aztán lehet menni kisteherautó bérlést csinálni vagy nem, hogyha nem éri meg.

Aztán, amit tudni kell, hogy sokszor szabályozzák, milyen réginek kell lennie az engedélynek, ne legyen tanuló még a vezető, mert ők könnyebben törik a kocsit.

kisteherautó bérlés-pic4

Persze van egy életkori határ is, de ebben én sem vagyok biztos, mert bőven felette vagyok ennek a határnak, és mivel ez csak összefoglalója az én tudásomnak, így nem fogok semminek sem utána nézni, hanem haladunk szépen az információkkal, amiket én tudok csak úgy magamtól.

A kisteherautó bérlés tehát…

A kisteherautó bérlés tehát rengeteg mindenre jó, de nem is olyan egyszerű a járműhöz jutni, csak kvalifikált embereknek lehet. Az ár nagyon változó típus és nagyság szerint, néhány ezer forint egy napra, de aztán az ár változik 3 meg 10 napnál, és egyedi bérleti szerződésre is van lehetőség, hogyha tartósan szeretnénk a kocsikat. Én szerintem ez nagyon jó rendszer, kényelmes, gyors, az ára korrekt. Hogyha valaki eddig el is jutott az olvasásban, annak elmondom, hogy én csak ajánlani tudom, a saját járműnél sokkal jobban megéri még akkor is sokszor, hogyha amúgy szinte mindig használjuk, vagy mondjuk egy három hónapig tartósan, aztán meg a következő szezonig megint egyáltalán nem. Így megúszunk mindenféle kötelezettséget, javításokat, biztosítást, és még hosszú ideig sorolhatnám, de nem fogom, mert egyszerűbb, hogyha mindenki maga számolja ki, hogy számára mennyire éri meg ezt a lehetőséget választani, szerintem jó döntés, amit nem érdemes elszalasztani egykönnyen, annyit tudok mondani, hogy a kisteherautó bérlés megéri az árát.