Welcome
vegytisztitas_pic3

A vegytisztítás csínja bínja

Mi is az a vegytisztítás?

Száraz tisztítás a ruhák mosásának egyik módja, beleértve az olaj vagy a foltok eltávolítását organikus anyaggal kémiai oldószerek. Ezt azért nevezik száraz tisztításnak, mert a mosás során a víz nem érintkezik közvetlenül a ruhaneművel. A vegytisztítás eredetileg Párizsból származik, Franciaországban, ezért gyakran nevezik „francia vegytisztításnak” is. Jelenleg a legtöbb vegytisztítást professzionális vegytisztító végzi. A száraz vegytisztítás előnye, hogy az öltönyök, gyapjúholmik és kényes selyemruhák tisztán, vasaltan érkeznek vissza, nem fakulnak ki és nem mennek össze. Vannak azonban árnyoldalai is, amit érdemes figyelembe venni, ha az ember vegytisztításba adná a ruházatát vagy egyéb textíliáit.

A vegytisztítás fő jellemzője, hogy elkerülje a ruhaszövetek vízmosás okozta károsodásait, nincs zsugorodás, deformáció, jó színvédelem, nem könnyű a ruha elhalványulása, puha kéz, könnyen vasalható, és alaposan megtisztíthatja az olajat vagy a foltot a ruházaton.
Mikor használatos a vegytisztítás?

vegytisztitas_pic1

A vegytisztítás olyan textíliákhoz alkalmas, amelyek nem alkalmasak mosásra, és könnyen elhalványulnak. Előnye, hogy megakadályozza a szövetszálak deformálódását és megtartja a szálak eredeti színét, és meghosszabbíthatja a ruhák élettartamát is.
A szárazon tisztított ruháknak speciális fertőtlenítő, sterilizáló hatása is van, nem könnyű a rovaroknak, könnyen megőrizhetők.

A vegytisztítás előnyei

A vegytisztítás előnyei a következő három pontban foglalhatók össze.

 • Kényelmes központi tisztítás, időt és erőfeszítést takarít meg;
 • Erős folteltávolító képesség;
 • Védi a ruházati anyagokat;

Vegytisztítás az Óceánnál

Vegytisztítás esetén az Ocean tisztítószalon több lehetőséget is kínál az érdeklődők számára. A gyorstisztítóban már elérhető a házhozszállítás lehetősége is.
Így már cipekednie sem kell a szennyessel, függönyével vagy bármilyen más tisztításra szoruló textíliájával. A futár felveszi az érdeklődőtől a tisztítandó textíliákat, majd néhány nap múlva patyolat tisztán, frissen vasalva viszi vissza. A szállítási szolgáltatás maga, ráadásul ingyenes, amennyiben a tisztítás összértéke eléri a 8000Ft-ot. Az oldalon az árak menüpontban könnyen kiszámolhatja, hogy mennyibe fog kerülni a tisztítás.

Vegytisztítás és egyéb szolgáltatások a tisztítóban

 Nem akar bajlódni a vegytisztítással, mosással és vasalással? Akkor nincs is más dolga, mint hogy kipróbálja az Óceán tisztítószalon kínálatában lévő lehetőségeket: https://www.oceantisztitoszalon.hu/. Hiszen, amennyiben nincs ideje, illetve energiája az otthoni mosással, ruhatisztítással vagy pedig a sok időt felölelő vasalással foglalkozni, akkor a tisztítóban leveszik ezt a problémát a válláról, a professzionális szakemberek pedig készséggel állnak rendelkezésére szaktudásuk legjavával kiszolgálni, akár speciális ruhatisztítás igényeit is.

Kérje a gyorstisztítás lehetőségét!

Amennyiben a ruhatisztítás nem várhat és azonnal van rá szüksége az embernek, akkor gyorstisztítás szolgáltatásuk igénybevételével a leadástól számított néhány óra múlva átveheti a frissen mosott, vegytisztított és kivasalt ruhákat, háztartási textíliákat.

Az azonnali gyorstisztítás 50%-os felár ellenében igényelhető!

 • Ismerje meg a vegytisztítás előnyeit!
  Egyes ruhaneműk leggyakrabban csak szárazon, vegytisztító géppel tisztíthatóak. Minden anyagot gondosan megvizsgálnak a tisztítást megelőzően a tisztítóban és ennek megfelelően fogják tisztítani.
 • Az ágyneműk, huzatok, lakástextíliák sem okoznak gondot!
  Szakértelmet és nagy odafigyelést igényel a függönyök, asztalterítők, ágytakarók, ágyneműk, huzatok és más finom háztartási szövetek, textíliák tisztítása is. Az üzletben dolgozó szakemberek óvatosan távolítják el még a legmakacsabb szennyeződéseket is, fehérítik, keményítik az anyagot, vagy éppen megóvják azok élénk színeit, hogy otthonában friss és varázslatosan tiszta legyen.
 • Szőnyegtisztítás professzionális úton
  A szőnyegtisztítást technikai okok miatt csak 3,5 méter hosszig tudják vállalni és csak az üzletben tudják átvenni, háztól-házig szolgáltatást a szőnyegekre nem vállalnak.
  A szőnyegek tisztítását vibrációs elvű elszívós portalanítással kezdik, majd kézzel előkezelik.
  Ezután következik az egyedi mosás; a minőségi szőnyegtisztítás egyik alapkérdése, hogy minden szőnyeget olyan technológiával kell tisztítani, amelyik az adott szőnyeg típusához, és állagához a legjobban illik.
 • Végül, de sosem utolsó sorban: ruhatisztítás
  A Budapest központi helyszínén lévő üzletnek köszönhetően könnyen és gyorsan leadhatja a ruháit az üzletben. A ruha tisztítás, teregetés, vasalás a dolgozó embernek csak nyűg, hiszen megannyi más fontosabb és kellemesebb dolog van az életben, amire nem jut idő. Vigye inkább az Óceán Ruhatisztító Budapest szalonjába a ruháit és töltse hasznosabban idejét!
vegytisztitas_pic2

Mindemellett a szolgáltatások közé sorolandó a piperemosás, kézi folttisztítás, egyéb mosás, vasalás, illetve szőnyegtisztítás is.

Az Óceán Mosodáról a vegytisztítás kapcsán

Az Óceán mosoda 2002 óta foglalkozik textíliák tisztításával, vegytisztítással és bérmosással közületeknek, cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt.
Tevékenységi körükben pedig megtalálható az irodai formaruhák és a munkaruhák mosása is, illetve a tisztításuk mellett az öltönyök, estélyi ruhák, esküvői ruhák tisztítása, ágyneműk, lakástextíliák mosása, a különleges kézi folttisztítás, bőrök, nubuk és velúr anyagok tisztítása és vegytisztítása is.