Welcome

Mivel győzött meg az eOptika?

Miért szerettem meg az eOptika oldalát?

Alapvetően elég régóta vagyok szemüveges, körülbelül tíz éves lehettem, amikor először sokkot kaptam, hogy én nem látom a függönyt rendesen. De hát azóta megbékéltem a tudattal és ma már minden különösebb lelki trauma nélkül teszem be és veszem i a kontaktlencsét. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy néha veszek is kontaktlencsét, illetve különféle ápolóoldatokat, ezt pedig teszem az eOptika webshopon keresztül. Persze nem rögtön azzal kezdtem, sok-sok év kutatómunkájának a végeredménye, hogy itt kötöttem ki.

Egyfelől az eOptika választék igen széles, legalábbis ahhoz képest, amit én a boltokban megszoktam az elmúlt tíz év alatt. Másfelől a webshop funkció nem merül ki abban, hogy eladnak, itt tényleg összefüggés van az orvosi szakeszközök és az eladás között, nem lesz bóvli, vagy az egészségemre ártalmas, amit itt veszek. Viszont van annyira jelen a kereskedelmi szemlélet is, hogy mindenféle színű, formájú, keret, ilyen olyan lencse is van és ez viszont nagyon izgalmassá teszi a dolgot. Úgyhogy mikor milyen kedvem van, bármit megkaphatok itt. Mi is az a bármit?

eOptika látásvizsgálatok

Sokan alábecsülik a kontaktlencse viselés szemészeti oldalát, de szerintem egy haláli jó dolog, hogy egy webshop látásvizsgálat szolgáltatást is kínál. Egyszerűen sokkal biztonságosabbnak és profibbnak érzed a termékeket, elmondom, miért. Napjainkban úgy kezeljük a kontaktlencsét, meg a szemüveget, mint valami divatos kis kiegészítőt, frankóra beszéltem olyan emberrel, aki sima nulla dioptriás üveggel hordott szemüveget, mert milyen jól áll már. És akkor a napszemüvegekbe, vagy a színes kontaktlencsékbe bele se mentem. Viszont alapvetően ez az egész egy orvosi segédeszköz. Persze, nyilván legyen divatos, ne nézzek ki benne förtelmesen, ezek valóban szempontok, de ha eleve elrendelten nem javítana a látásunkon, akkor azért nem választanánk ezt.

És itt van a kutya eltemetve, a kontaktlencsénél magánál elvárás, hogy javítson a látásunkon, a viselése ne okozzon kényelmetlenséget. És ehhez az kell, hogy elmenjünk és „bemérjék a szemünket”. Ezt pedig nagyon szeretem az eOptikában, ha esetleg még sosem mérték be a szemed, vagy csak az éves vizsgálatra kéne valahova beugranod, akkor náluk megteheted. Sőt, konkrétan úgy nem is tudod megvenni a kontaktlencsét náluk, ha nem tudod a saját értékeidet. Ez nagyon szimpatikus, mert pult alól, főleg színes lencsék esetén, simán előfordul, hogy ugyanazt adják neked, mint másnak. És nem ugyanolyan a szemünk. Nem ugyanolyan széles, ugyanolyan domborulatú, az eOptika pedig figyel erre.

Ez egyfelől a kényelmet szolgálja, összefügg azzal, milyen sokáig tudod majd viselni a lencsét, de azért is jó, hogy rendszeresen megnézzék a szemed. Az ember változik, változik a szeme is, meg azért az egészségünkre a szemünk esetén is ügyelni kell. Az eOptika tehát nem csak egy egyszerű webshop, hanem egy olyan szolgáltatáshalmaz, ahol nem feledkeznek meg róla, hogy alapvetően orvosi szakeszközöket forgalmaznak.

eOptika választék

Nem győztem hangsúlyozni az eOptika orvosi szemléletét, de azért ne tagadjuk, egy webshopnak elsősorban kereskedelmi szemlélete kell legyen, hiszen abból él. Ez adja számomra a másik pluszt az eOptika kínálatában, ugyanis bitang jó a választék. Vettem én itt már keretet, halloweeni lencsét meg ápolófolyadékot is. Keretet amúgy mindenkinek ajánlom, hogy online vásároljon. Mert hányszor fordul elő, hogy találsz egy tök jó keretet és nincs abban a színben, vagy csak egy kicsit szorít, szűk, nem olyan az íve? Amikor csak egyetlen apróságot változtatnál rajta, egyébként pont jó. Az a majdnem-pont-jó kategória. Na az eOptika online kínálatában megvannak ezek a variációk. Úgyhogy kivételesen tényleg megtaláltam azt a keretet, amit megálmodtam. Igaz volt ez napszemüvegben is, úgyhogy mertem egy dioptriás napszemüveget venni, és olyan dögösen áll, hogy megfordulnék magam után az utcán, ha tehetném. Mindehhez persze megtalálható az eOptikánál a szokásos ápolófolyadékok, tokok, szemüvegtörlők kavalkádja is, hiszen ezek a kiegészítők nélkülözhetetlenek, ha valaki szemüveget vagy kontaktlencsét visel.

Az eOptika kiszállítás

Nekem amúgy az online vásárlás is nagyon bejön. Az eOptika előtt nem mertem online rendelni ilyesmit, valójában első körben náluk is egy napi lencsét rendeltem be – ami szerintem fesztiválozásra sokkal praktikusabb, mint sátorban elemlámpa fényénél kivenni, meg betenni. De bejött, jól áll, kényelmes volt, úgyhogy utána bepróbálkoztam egy adag havi lencsével is, voltam náluk éves látásvizsgálaton és akkor vettem egy nagy levegőt és berendeltem a fél évnyi lencsémet is egybe. Egy év után meg a szemüvegem.

Abszolút nem bántam meg. Pár nap a kiszállítás, otthon a mackógatyámban tudom eldönteni, melyiket akarom, nem kell mások árgus szeme előtt gondolkodnom azon, hogy most megengedhetem-e magamnak azt a polaroid réteget még vagy sem. Meg én nem vagyok az a fajta, aki kedveli, ha nézik, miközben magának válogat. Szóval, ha bárki online vásárláson gondolkodik, az eOptikát szívesen ajánlom!