Welcome

Mit kell tudni róla? Tom Ford szemüveg

Tom Ford szemüveg a kezdetektől

Ki az a Tom Ford, és hogyan kapcsolódik a szemüvegekhez? Az igazság az, hogy ma már nincsen olyan divatmárka, aki ne akarná meghódítani a szemüvegek piacát. És nem. Nem csak a napszemüvegekét, hanem a hagyományos szemüvegekét is.  Az a meggyőződésem, hogy mi, vásárlók, a sok képernyő előtt töltött idő miatt egyre rosszabbul látunk, mint nagyszüleink, dédszüleink. Így adódik, hogy a szemüvegek szerepe felértékelődött. Ahol kereslet van, oda kínálat is szükséges. Helyben is lennénk. Így történt, hogy megszületett a Tom Ford szemüveg. Innovatív, kevert stílusjegyekkel és változatos színekkel.

Tom Ford szemüveg és Tom Ford

Tom Ford egyébként az egyik legsikeresebb és legegyedibb tervező napjainkban, aki 2004-ben a Gucci és az Yves Saint Laurent divatház kreatív igazgatója. Innovatív, merész ötletei forradalmasították a luxus márka fogalmát. De nem csak az ikonikus formavilág miatt érdemes megnézni a kínálatot. A Tom Ford szemüveg hozza a minőséget, amit el is vár az ember egy nagynevű márkától. Ha hinni lehet a marketingnek, akkor minden egyes darab kézzel készült, hogy egyedülálló és különleges minőséggel szolgáljanak a vásárlóknak. Ehhez természetesen a legjobb, legmagasabb minőségű alapanyagok társulnak. Tehát a Tom Ford szemüveg nagyon sokat ígér. Ehhez pedig egy T minta is jár a kereten, mint a márka védjegye.

Tom Ford szemüveg stílusa

 Korrózióálló fém és könnyű műanyag keretes változatokat is találunk. A Tom Ford szemüveg keretei könnyűek és a viselésük kényelmes. Kiegészíthetjük vele bármelyik összeállításunkat, köszönhetően időtlen stílusuknak. Akár a nagyméretű, szögletes, macskaszem vagy pillangó, esetleg vintage vagy minimál a kedvencünk, nagy reménnyel megtalálhatjuk a nekünk valót. A Tom Ford szemüveg kollekciókban megtalálhatóak az egyszerű, klasszikus formák is, amelyeket sík lencsével egészítettek ki. Ami pedig a színeket illeti, bőség zavara. Mintás vagy színátmenetes műanyag kereteket is kínálnak, de persze az egyszerűség hívei ezúttal sem fognak csalódni. Arról nem is szólva, hogy akár félkeretes vagy clip-on Tom Ford szemüveg tulajdonosai is lehetünk, ha akarunk.

A cat-eye, macskás  vagy butterfly stílusú Tom Ford szemüveg nagyon jól áll a kerek, ovális és szív alakú arccal rendelkezőnek. A pilóta szemüveg szintén remek választás azoknak, akiknek kerek, ovális vagy szögletes arcuk van. A szögletes formák a szögletes, hosszúkás arcokhoz illik. A trapéz alakú arcon pedig jól mutat a macskaszem és a pillangó szemüveg, a damilos és a markáns felső vonallal rendelkező teli keret is. Tudta, hogy a szemöldök is meghatározza azt, hogy milyen keretet vegyünk? A szemöldök alakja, a két szemöldök közötti távolság és a szem is közrejátszik abban, melyik a megfelelő keret. A keret felső széle álljon a szemöldökkel párhuzamosan, ne takarja azt és ne vágjon bele. Így a szemüveg illeszkedik az archoz és kiemeli a szemeket. Persze a kivétel erősíti a szabályt. Bátran szegjük meg a stílus kedvéért. Ilyenkor a lényeg, hogy a keret a teljes szemöldököt eltakarja, akkor lesz harmonikus a látvány.

A Tom Ford szemüveg lencséit egyéni igényekre és szükségletekre szabva gyártják le. Ettől függetlenül szinte minden szemüvegnek minimum kékfény szűrős, fotokróm lencséi vannak. A speciális lencséket arra fejlesztették ki, hogy csökkentsék a szemet érő terhelést. Az egyéb rétegekről az optikában érdeklődjünk, de gyakorlatilag mindenhol lehet kérni karcolás elleni védőréteget, tükröződésmentesítő bevonatot stb. A kékfény szűrő technológia nem csak azoknak hasznos, akik irodai munkát végeznek. A telefonképernyők és tv készülékek is ugyanolyan UV fényt bocsátanak ki, és legalább annyira, ha nem jobban károsítják a szemünket. A helyzet előbb-utóbb kellemetlen tünetekkel jár, mint a fejfájás.

Tom Ford szemüveg ápolása

Általános elmondható, hogy ha azt szeretnénk, hogy a szemüvegünk hosszú távon jó szolgálatot tegyen nekünk, és emellett még jól is nézzen ki, akkor be kell tartanunk néhány alapszabályt. Talán kényelmes megoldásnak tűnik, de ne törölgessük ruhánkkal vagy papírzsebkendővel a szemüvegünket. Olyankor a mikroszkopikus porszemcsék összekarcolhatják a lencsét. Helyette használjuk biztonságos termékeket, amiket kimondottan szemüvegtisztításra szánnak. Ha nincs erre lehetőségünk, akkor vízzel és szappannal is dolgozhatunk. De csak mértékkel és óvatosan. Különösen a törölgetésnél. Ha éppen nem viseljük, tartsuk merev falú tokban. Tudta, hogy a szemüveg nem kedveli sem az extrém magas, sem az extrém alacsony hőmérsékletet? Ne hagyjuk a kocsiban a tűző napon a Tom Ford szemüvegünket, mert akkor bizony lehet, hogy a fogunkat szívjuk majd.