Welcome

Furminátor, avagy a hosszú szőrű kutyák megváltása

A Furminátorok világa, avagy az állatok vedlési időszakok

Alapvetően a legtöbb állattartó nyilvánvalóan tudja, hogy bizony mind ősszel, mind tavasszal egy rendkívül komoly időszak veszi kezdetét, főleg a hosszabb szőrű álltatok esetén. Ugyanis bizony a vedlés időszak igazán komoly problémákkal tud járni, abban az esetben, ha hosszabb szőrű kutyánk, macskánk, vagy éppen hozzám hasonlóan nyulunk van. Természetesen már csak önmagában a vedlés időszaka lelkileg is megvisel egy állatott, de fizikailag ez sajnos sokkal keményebb menet. Én személy szerint nem is tudom, hogyan vészelném át minden évben kétszer Furminátor nélkül ezt a pár hetet, ugyanis az mennyiségű szőr, amit ebben az időszakban levedlenek az állatok, komoly problémákat tudnak okozni. Ilyen időszakban az egész lakás tele van szőrrel, szőrcsomóval és csak a végtelennek tűnő porszívózás bizonyul elviselhető alternatívának. Bár nekem hosszú szőrű kutyával még nincsen tapasztalatom, de annál inkább van hosszú szőrű nyúllal, ami bizony kis termetére való tekintettel is igencsak nagy problémát tud okozni. Ezekben az esetekben kitűnő választás a Furminátor ami bizony abszolút jó alternatívát tud biztosítani arra az esetre ha a kis állatunknak hullik a szőre. Az alábbiakban egy rövid tapasztalatokkal teli használati utasítást szeretnék mutatni azoknak a kedves állattartóknak, akik vagy még nincsenek túl a vedlési időszakon és már nem tudják, mit kezdjenek a rengeteg szőrrel, vagy azoknak, akik még nem gazdik és a közel jövőben hosszabb szőrű állattal szeretnének együtt élni. Az alábbi rövid összefoglaló az ő segítségükre íródott.

A Furminátor kefék, avagy mit használunk a vedlési időszakok alatt?

Alapvetően a vedlési időszak nyilván egy jó dolog az állatok életében, hiszen ebben az idő intervallumban váltják le az előző idényi bundájukat, a következő idényi bundájukra, mivel számukra is nagyon fontos, hogy a hideg télben meleg, vastagabb és sűrűbb bundájuk legyen, míg a meleg nyári napokon pedig vékonyabb szálú szelősebb bundába burkolózzanak. A vedlés nyilván a természetes változásokkal egybekötött évente kétszer történő teljesen természetes jelenség, ami bizony minket, gazdikat egészen ki tud borítani, hiszen ténylegesen szörnyen idegesítő tud az lenni, ha mindenhol a lakásban szőr van, és hiába takarít az ember folyamatosan újra és újra szőrös lesz minden. Ennek a problémának a lehető leginkább minimalizálására találták ki a Furminátor keféket, melyek a szőr fésülésével képesek eltávolítani az „elhalt” szőr szállakat. Arról nem is beszélve, hogy bizony a rendszeres Furminátorral való fésülés során a kutyusnak a bőre is ápolva lesz és szőre is sokkal szebb és fényesebb lesz, így sokkal ápoltabb hatást is fog kelteni a kutyus. Az eszköz használata elképesztően egyszerű ugyanis egy ergonomikus markolat segítségével tudjuk fésülni az állat szőrét, majd a műveletet követően az eszközön lévő nyomógombbal nagyon egyszerűen kilökhetjük a Furminátor fogai közé ragadt szőrt. Továbbá még egy szempont, hogy a Furminátorral való fésülése a kis kedvencünknek bizony egy egészen különleges pillant is lehet a gazdi és az állat között, hiszen miközben a fésüljük, a kutya szőrét beszélhetünk hozzá, simogathatjuk, így a kellemeset összeköthetjük a hasznos időtöltéssel. A folyamat végére pedig mi is és a kutyánk is megkönnyebbül, mi a folyvást, hogy nem lesz tiszta kutyaszőr a lakás, a kutyánk pedig abból az okból kifolyólag, hogy egy csomó felesleges szőrt távolítottunk el a bundájából.

A Furminátor használatának gyakorisága

Bizony a szakemberek úgy tartják, hogy a Furminátor használata mindennap fokozottan ajánlott (legalábbis vedlési időszakban) annak érdekében, hogy teljesen egészséges szőrzetük legyen, illetve annak érdekében, hogy megelőzzük a szőrcsomók kialakulását illetve, hogy eltávolítsuk a koszmaradványokat a bundájukból. Ezt a vedlési időszakban feltétlen fontos minden egyes nap elvégezni, hiszen csak így lesz egészséges és ragyogó szőre a kiskutyánknak vagy bármiféle állatunknak. Mellesleg zárójelben jegyezném meg, hogy egyébként az állatok is imádják ezt a folyamatot, hiszen az ő számukra is hatalmas megkönnyebbülést jelent, ha meg tudnak válni egy adott szőr mennyiségtől, ami számukra is kellemetlen amúgy, így a Furminátor segítségével meg tudjuk szabadítani a kutyusunkat a felesleges szőrtől és fel tudjuk gyorsítani a természet folyamatát. Így személy szerint minden hosszú szőrű állattartónak nagyon ajánlom azt, hogy szerezzen be egy ilyen jellegű fésűt, ugyanis ezzel nem csak a saját, de kutyája dolgát is jelentősen megkönnyíti.